FR

Zomeruur betekent tijd voor zomerbanden

27/03/2018

Zomeruur = zomerbanden!


Nu we de klok naar de zomertijd hebben gezet is het ook tijd voor het terugplaatsen van uw zomerbanden.

Banden afhankelijk van weertype

De verschillende weertypen in de zomer en de winter stellen verschillende eisen aan banden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren. Onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zomerbanden. 

Zomerbanden zijn gemaakt van een andere rubbersamenstelling, waardoor ze juist bij warmere temperaturen (boven de 7 graden) beter presteren. Door het verschil in rubbersamenstelling is het dus van belang om in de winter (oktober tot en met maart) op winterbanden en in de zomer (april tot en met september) op zomerbanden te rijden.

Slijtage banden

Wanneer u het hele jaar door op zomer- of winterbanden blijft rijden, zorgt dit voor extra slijtage. 

Wanneer u in de zomer doorrijdt op winterbanden slijt het rubber door de hogere temperaturen extra snel. In de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber harder wordt. Hierdoor heeft de band vooral ook minder grip en gaat deze sneller glijden, waardoor het rubber slijt. 

Een andere grote invloed op slijtage is bandenspanning. Rijdt u met een foutieve bandenspanning, dan slijten de banden sneller en is de kans op een klapband groter. Controleer daarom minimaal 1 keer in de maand de bandenspanning.

Bezoek Garage Denayer in Antwerpen

Bezoek Garage De Kort in Brasschaat en Kapellen

Bezoek Garage Deprince in Lier

Bezoek Gonthier in Mechelen

Bezoek FordStore Permeke in Antwerpen

Bezoek Garage Hergon in Leuven

Nieuws

Promoties

Bekijk hier de laatste promoties

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen