FR

Winterbanden nodig? Ontdek de voordelen.

Is uw auto klaar voor de winte

28/09/2018

Bestel op tijd uw winterbanden en rij veilig de weg op!

Binnenkort staat de winter voor de deur en zal het weer een pak kouder worden.
De wegen zullen natter en gladder worden en de kans op een ongeval kan toenemen wanneer u niet de juiste banden heeft.

Wat zijn de voordelen van winterbanden nou eigenlijk?

Tijdens de wintermaanden bieden winterbanden een uitstekende uitkomst voor meer veiligheid op de weg. Het verschil tussen een winterband en een zomerband zit hem in de samenstelling van het rubber. Wanneer de temperatuur buiten begint te dalen, wordt het rubber van de band harder. Het rubber dat wordt gebruikt voor winterbanden is speciaal aangepast aan het winterse weer waardoor ze flexibel blijven. Dit resulteert vervolgens in betere grip en veiligheid voor zowel u als uw medeweggebruikers.

Ook is het profiel van een winterband anders samengesteld dan dat van een zomerband. Doordat een winterband speciale lamellen heeft zorgt dit ervoor dat de sneeuw sneller loskomt van de band.Dit maakt het rijden voor u een stuk comfortabeler!

Als u al winterbanden heeft, dan heeft u waarschijnlijk de juiste beslissing genomen en gezorgd dat u op een veilige manier de weg op gaat tijdens de wintermaanden. Mocht u echter nog geen winterbanden hebben of het belang ervan in twijfel trekken, laat u dan door ons voorlichten.

Graag verduidelijken wij nog even de volgende 5 redenen om voor winterbanden te kiezen:

  1. Bij temperaturen onder de 7°C zorgen winterbanden voor meer grip op de weg. 
  2. Winterbanden verkorten uw remafstand aanzienlijk. De bovenstaande afbeelding toont de remafstand aan op een besneeuwde weg bij een snelheid van 50km/u. 
  3. Het profiel van winterbanden zorgt voor een verbeterde afvoer van water en sneeuw. Hierdoor verkleint u de kans op aquaplaning
  4. Het profiel van een winterband zorgt ook voor een betere wegligging en meer grip in de bochten. 
  5. Winterbanden zijn verplicht in verschillende Europese landen, zoals Oostenrijk en Luxemburg. In o.a. Duitsland en Zwitserland kan men beboet worden, als men met zomerbanden rijdt in winterse omstandigheden. 


Neem vandaag nog contact met ons op en dan zorgen wij ervoor dat u met de juiste banden de weg op gaat tijdens de wintermaanden. 

U bent van harte welkom! 

Contacteer ons voor meer info Boek een afspraak

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws