FR

Wegenwerken Mechelsesteenweg Lier

25/03/2022
  • Agentschap Wegen en Verkeer
  • Agentschap Wegen en Verkeer

    Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 28 maart de fietspaden langs de Mechelsesteenweg in Lier. Het gaat over een afstand van bijna 4 kilometer vanaf de grens met Duffel tot en met het kruispunt met de Rode-Kruislaan. Het huidige fietspad en de parkeerstrook in kasseien breken we op en vervangen we door een comfortabel dubbelrichtingsfietspad van 2,5 meter breed in asfalt. Tussen de rijweg en het fietspad voorzien we een groene berm.

    Neem contact op


  • Wegenwerken Lier
  • Uitvoering vanaf 28 maart

    De werken starten op maandag 28 maart 2022 en worden in twee fases uitgevoerd. De aannemer start een honderdtal meter voor de Aldi (t.h.v. huisnummer 439) en werkt zo richting Lier tot aan Hoog-Lachenen. De werken in de eerste werfzone duren vermoedelijk tot eerste helft juni. De zone tussen Duffel en de toerit van de Aldi wordt wel zo snel mogelijk terug vrijgegeven, vermoedelijk na ongeveer 1 maand. Daarna werkt de aannemer aan het kruispunt Rode-Kruislaan (fase 2A) en vanaf Rode-Kruislaan tot Hoog-Lachenen (fase 2B). De werken zouden in de eerste helft van juli beëindigd moeten zijn.

    Bekijk volledig nieuwsbericht


  • Omleidingsplan Mechelsesteenweg Lier
  • Verkeer van Lier naar Duffel mogelijk. Omleiding richting Lier

    Tijdens de volledige duur van de werken blijft gemotoriseerd verkeer van Lier richting Duffel steeds mogelijk via de Mechelsesteenweg (N14). Omgekeerd zal het verkeer van Duffel richting Lier via de Oude Liersebaan en Waversesteenweg (N108) moeten omrijden. Om sluipverkeer in de achterliggende straten tegen te gaan, wordt in een aantal zijstraten een knip voorzien voor autoverkeer.

    Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via het jaagpad van de Nete.

    Neem contact op


  • Bereikbaarheid Van Mossel Lier
  • Toegankelijkheid van woningen en bedrijven in de werfzone

    Tijdens de werken zijn de inritten en garages van woningen in de werfzone (aan de kant van het water) niet of zeer moeilijk bereikbaar met de wagen. Te voet kan u natuurlijk steeds uw woning bereiken.
    Bedrijven en handelszaken die dagelijks veel klanten en leveranciers ontvangen, houden we maximaal bereikbaar. Zij krijgen zoveel als mogelijk een tijdelijke oprit in steenslag. Toch moeten ook zij rekening houden met enkele korte onderbrekingen, bv. wanneer we het oude fietspad voor de oprit uitbreken en op de dagen dat we de fundering, de boordsteen en het asfalt plaatsen.

    Neem contact op


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws